Tagi

, , , ,

No i proszę, trochę deszczu i chłodnego wiatru, a ja już kicham i kaszlę. Dzisiejszy dzień postanowiłam spędzić pod kocem, z kubkiem gorącej herbaty oglądając babskie filmy o miłości. A żeby troszkę osłodzić sobie leżakowanie na drugie śniadanie upichciłam sobie takie oto jabłuszko:

Jak to zrobić? Nic prostszego:

  • 1 jabłko
  • łyżka miodu
  • cynamon

Piekarnik nagrzać do 175 stopni.
Jabłko umyć, przekroić na pół i wyciąć pestki. Obsypać cynamonem i delikatnie wetrzeć go w owoc.
Jabłko ułożyć na blasze na folii aluminiowej i piec ok. 15 minut (aż zmięknie i zacznie wydzielać sok) na termoobiegu.
W miejsce pestek wlać po pół łyżki miodu. Talerz można obsypać cynamonem do dekoracji.
Smacznego! Karla