Tagi

, , ,

Jedną z moich ulubionych przekąsek w pracy lub na uczelni są migdały. Lekko słodkawe, chrupiące, zdrowe i… wspomagające odchudzanie :) Ilość zawartych w nich nienasyconych kwasów tłuszczowych jest niesamowita oraz błonnika (podobnie jak w innych orzechach). Migdały są też bardzo sycące, dzięki czemu zmniejszamy ryzyko sięgania po niezdrowe przekąski.
Świetną alternatywą dla migdałów w klasycznej postaci są migdały prażone z cynamonem. Inspirację na taki sposób przygotowania znalazłam tutaj – u FITAPPY 2 – poza przepisem na ten smakołyk znajdziecie tam też masę świetnych ćwiczeń!
A przed Wami: Prażone migdały z cynamonem!

Wystarczy tylko:

  • opakowanie migdałów 200g
  • cynamon (ilość według uznania)

Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Migdały wsypać do naczynia  żaroodpornego i wymieszać z cynamonem ;) Wstawić do piekarnika na około 20 minut i gotowe :)

Zdrowego chrupania! Karla