Tagi

, , , , , , , , , , ,

Jaja faszerowane – każdy nas je przyrządza, w różnych wariantach smakowych i na różne okazje. Można je przyprawiać ziołami, wędlinami, serami oraz świeżymi lub marynowanymi warzywami. Idealne na eleganckie śniadania, kolacje, przyjęcia…
Dziś przygotowałam jaja faszerowane o smaku wędzonego łososia, którego smak został podkreślony delikatnym aromatem cytryny i zielonej pietruszki.04204003maleSkładniki i przygotowanie:

  • 6 jajek
  • 150 g łososia wędzonego w kawałku
  • 3 łyżeczki majonezu
  • 2 łyżeczki posiekanej pietruszki
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • pieprz do smaku
  • kilka startych rzodkiewek do dekoracji

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać przekroić na pół, wyciągnąć żółtka. Żółtka umieścić w mikserze/blenderze, dodać majonez, pokrojonego łososia, pietruszkę oraz sok z cytryny. Zmielić na gładką masę. Białka jaj nadziewać pastą, ułożyć na półmisku i udekorować rzodkiewką.

Smacznego! Karla