Tagi

, , , , , , , , , ,

Weekend  majowy przywitał nas piękną słoneczną pogodą! W tym roku nigdzie nie wyjeżdżam, ale po drugim śniadaniu planuję usiąść na balkonie w towarzystwie dobrej książki, wiosennych kwiatów i ciepłych promieni słońca… Dla ochłody orzeźwiający, lekko kwaskowy napój o pastelowo różowym kolorze z dużą ilością mięty. limonki i lodu! Idealne przedpołudnie! 04266008maleSkładniki i przygotowanie:

  • 7-8 łodyg rabarbaru
  • 2 łodygi świeżej mięty
  • 1-2 limonki
  • kilka łyżek brązowego cukru (wedle uznania)

Rabarbar umyć i pokroić w grube plasterki, jedną limonkę pokroić na ćwiartki. Wszystkie składniki umieścić w garnku i zalać ok. 1,5 litra wody. Całość doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze około 3-5 minut. Ostudzić a następnie odcedzić. Podawać z ćwiartkami limonki, świeżą miętą i lodem.

Smacznego! Karla