Tagi

, , , , , , , ,

Sezon arbuzowy w pełni. Pyszny soczysty owoc, o lekkim orzeźwiającym aromacie… Idealny na upalny dzień jako przekąska. Zastanawiałam się w jaki iny sposób można go wykorzystać. Aż w końcu postanowiłam przyrządzić sok o pięknym rubinowym kolorze. Arbuz w towarzystwie melona, mięty i cytryny prezentuje się wyjątkowo rześko! Przed Wami prosty przepis na letni napój.

SAMSUNG CSCSkładniki i przygotowanie:

  • 1/2 arbuza (ok. 1 kg)
  • 1 żółty melon
  • gałązka świeżej mięty
  • 1/4 cytryny

Schłodzone przez kilka godzin w lodówce arbuza, melona i cytrynę obrać ze skórki i pokroić w grubą kostkę. Wrzucić do sokowirówki kawałki owoców przełożone liśćmi mięty. Sok podawać z kostkami lodu przybrany liśćmi mięty.

Smacznego! Karla

Reklamy