Japońskie kanapki sushi / Japanese sushi sandwiches

Jak zachwycić swoich gości prostą, szybką i efektowną przekąską? Mój mąż znalazł na to sposób! Na każde spotkanie ze znajomymi przygotowuje kanapki w stylu japońskiego sushi. Inspirowana japońską prostotą estetyka i smak kanapeczek sprawia, że są eleganckie i smaczne jednocześnie.

How to surprise your guests simple, fast and spectacular starter? My husband find a way! At every meetenig with friends, he prepares sandwiches in style of Japanese sushi. Aesthetics and taste inspired by Japanese simplicity makes it elegant and tasty at the same time.

SAMSUNG CSC

Składniki i przygotowanie (dla 6 osób) / Ingredients and preparation:

  • 12 kromek świeżego chleba / 12 slices of fresh bread
  • 1 opakowanie serka Philadelphia / 1 pack of Philadelphia cheese (125 g)
  • 1 duży zielony ogórek / 1 big green cucumber
  • 180 g wędzonego łososia / 180 g of smoked salmon
  • 1 łyżka sosu sojowego / 1 tablespoon of soy sauce
  • 1/2 łyżeczki pasty wasabi / 1 teaspoon of wasabi paste
  • 1/2 łyżeczki miodu / 1/2 teaspoon of honey
  • 1 łyżka sezamu / 1 tablespoon sesame seeds
  • marynowany imbir – wedle uznania / pickled ginger

Kromki chleba posmarować serkiem Philadelphia. Ogórka pokroić w plastry i ułożyć po dwa na jednej kanapce. Łososia pokroić w prostokątne plastry wielkości kanapek, ułożyć je na wierzchu. W małej miseczce dokładnie wymieszać sos sojowy, miód i pastę wasabi. Kanapki posmarować mieszanką, a następnie posypać sezamem. Podawać z marynowanym imbirem.

Slices of bread spread with cream cheese Philadelphia. Cucumber, cut into slices and place two slices on one sandwich. Salmon cut into rectangular slices (the size of sandwiches), put them on top of sandwiches. In a small bowl, thoroughly mix the soy sauce, honey and wasabi paste. Sandwiches spread with a mixture, then sprinkle with sesame seeds. Serve with pickled ginger.

Smacznego! Bon Appetit!

Karla i Łukasz

 

Jedna myśl w temacie “Japońskie kanapki sushi / Japanese sushi sandwiches

Dodaj komentarz