Niezapowiedziani goście?! Boisz się, że nie zdążysz przygotować nic smacznego? Nic bardziej mylnego! Wystarczy drobna, a jednocześnie apetyczna przekąska i szybka sałatka!Składniki i przygotowanie (na 12 ruloników):
- 300 g pieczarek
- 150 g szynki
- 1 cebula
- 100 g startego żółtego sera
- 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 1 łyżka masła klarowanego
- 1 łyżeczka oregano
- sól i pieprz do smaku
- 1 opakowanie ciasta francuskiego (275-300 g)
Pieczarki i cebulę obrać, pokroić w kostkę. Masło rozpuścić na dużej patelni, wrzuć pieczarki i cebulę, podsmażaj, aż odparuje woda, dodaj pokrojoną w kostkę szynkę. Smaż, aż warzywa się zazłocą. Ściągnij z ognia i dodaj przecier pomidorowy, oregano, sól i pieprz.
Płat ciasta francuskiego podziel na 12 prostokątów. Nakładaj farsz i zwijaj ruloniki. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni prze ok 20 minut.
Smacznego! Karla
Spróbuj także imprezowych talarków z pesto oraz sałatki ze słonecznikiem i kiełkami.
Z przyjemnością powiadamiam o nagrodzie dla Ciebie szczegóły tutaj
https://fabrykaczasuulotna.wordpress.com/2015/11/10/trzy-razy-liebster-blog-award-czyli-no-to-sie-porobilo/